Kun je als leidinggevende in de ‘flow of the game’ komen? Jazeker dat kan!

(c) Willem Vernes Fotografie

Ik fluit de halve finale Play-offs dames Amsterdam – Oranje Rood. De koppies staan strak. Ik merk bij het inlopen dat ik in mijn element ben. Dit soort wedstrijden hebben altijd iets extra’s.

Zit de apparatuur goed? ✅
Afspraken gemaakt? ✅
Heb ik alles? Fluit, kaarten, tos munt? ✅

Fuuut, het eerste fluitsignaal, kop is er af. De samenwerking met mijn collega verloopt goed en de speelsters weten waar ze aan toe zijn. Kortom, het loopt lekker!

En daar gebeurt het, ik loop achteruit en boem, daar lig ik, op de grond. Snel sta ik weer op mijn benen. Mijn televisieapparatuur hangt zo ongeveer in mijn ondergoed ;-). Ik zet de tijd stil en loop naar de catacomben om mijn apparatuur vast te maken. En wat er daarna gebeurt… Op het moment dat ik het veld op loop krijg ik een luid applaus! Dit heb ik nog nooit meegemaakt, zo gaaf! Het voelt als een enorme waardering en geeft mij vleugels!

Ik verzeker je, als leidinggevende kun je datzelfde gevoel van vertrouwen en energie krijgen. Een voorbeeld. Ik neem het op voor een medewerker die zojuist zijn nek heeft uitgestoken en zijn doel voorbijschiet. Geheel onverwacht biedt een andere collega mij de helpende hand.

Mijn aanpak is gericht op hoe je met plezier leidinggeeft. Wil je hiervoor handvatten ontvangen? Ik vertel er graag meer over. Als spreker deel ik graag mijn kennis en ervaring opgedaan als scheidsrechter op het hoogste niveau in combinatie met mijn maatschappelijke carrière. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *